fbpx

Lindja dhe fëmija

Lindja dhe fëmija


Shtatzënia është një aventurë e mrekullueshme në jetën e një gruaje. Ajo është gjithashtu një përvojë për ta ndarë me bashkëshortin tuaj dhe me ata që ju rrethojnë. Mirëpo, është e vërtetë edhe ajo se ato nëntë muaj shkaktojnë shqetësime të thella. Por mos harroni se lindja është procesi më i bukur në jetë që mund të ndodhë.

Ju keni zgjedhur për të lindur në European Clinic, për të cilën ne ju falënderojmë. Ekipi ynë i profesionistëve të dëshmuar mjekësor të udhëhequr nga Dr. Aida Kumnova, është aty për të vëzhguar shtatzëninë tuaj, për të ju përgatitë për lindje dhe për rolin tuaj të ri të prindit. Ne do të bëjmë çdo përpjekje të mundshme për zvogëlimin e stresit tuaj gjatë kësaj periudhe.


Gjatë nëntë muajve, do të bëhen kontrolla të ndryshme me qëllim që të shmangen rreziqet dhe komplikimet: teste klinike, matja e peshës, e shtypjes së gjakut dhe e madhësisë së mitrës, marrja e gjakut, marrja e urinës, dëgjimi i zemrës së foshnjës, etj. Sa i përket ekografisë, ajo mundëson të përcaktohet termi i lindjes dhe të mënjanohet një numër i caktuar i komplikimeve tek foshnja (deformimet trupore, problemi i rritjes).
Në fund të shtatzënisë, sipas nevojës mund të kërkohet edhe vlerësimi i madhësisë së foshnjës.

Të gjitha dhomat e qëndrimit janë projektuar posaçërisht për t’ju ofruar një ambient të rehatshëm dhe komoditet të nevojshëm dhe të sigurt gjatë gjithë qëndrimit tuaj.                                                            

Prandaj merre trajtimin dhe kujdesin që e meriton në European Clinic. Me përcjellje të vazhdueshme të mjekut, monitorim me CTG dhe motra mami në çdo moment të gatshme për të ju ndihmuar.

Neonatologjia

 

Sherbimi  I Neonatologjise pran Klinikes  Europiane ofron kujdes per te posalindurin  sipas standardeve dhe protkolove nderkombetare per te posalindurin .

Sherbimi  yne ka ne perberje  keto njesi :

  1.  Njesia  e fiziologjise per te posalindurit  ku qendrojne nena me bebin ne dhome  24h e qe njihet Rooming-in ku krijohet ambient familijar dhe prinderit kane mundesi  te qasjes gjate vizites se bebit dhe konsultave ne qdo kohe nga personeli mjekesor si mjekut ashtu  dhe infermieres .
  2. Njesia e kujdesit intenziv per te posalindurin,ku mbahen nen perkujdesje  dhe trajtohen te posalindurit qe manifestojne probleme pas lindjes 

Pjese te ketij sherbimi jane  mjeku Neonatolog dhe stafi infermieror  te cilet jane te kualifikuar dhe trajnuar ne vazhdimesi  per kujdesin esencial dhe problemet e te posalindurit 

 

Ne sherbimin e neonatologjise-maternietet   qe nga momenti I lindjes si akti me I bukur I jetes se nje nene te re , ofrohen keshilla  dhe mbeshtetje per kujdesin ndaj te posalindurit ne ditet e para te jetes ,gjidhenien ,larjen,ruajtjen nga hipotermia e shume te tjera te cilat mund ti percjellin edhe ne shtepi 

Njesia  intensive  me reanimacion eshte e paisur me aparatur moderne :inkubator  static,traansportues me te cilin transportohet bebi nga sallat e deri ne kujdes intenziv ,infratavoline,oksigjenoterapi,fototerapi.

Sherbimet gjinekoloigjke :

 

  • Ultartingullian 4D GE expert i  cili  presenton standard Europian .
  • Kolposcopia posedojme dy kolposcop njeri me Monitor colposcopy dhe  binoculat Colposocpy qe me vertetohet te gjitha problememt e qfes e miters te liqencuan  ne shkollen e Ascolpi Piceno ne Italy per Kolposcopy . ap tests evaluation
  • Papa tetsi ,
  • HPV tetsi me tipisim  do te thite qe verifikohet cili tip I  HPV eshte positive .
  • Gjakederdhjet  e qrregullta 
  • Menopausa 
  • Dhembjete e pelviku 
  • Monitorimi I shtatezanise dhe  kontracepsioni .