Marrja e gjakut për analiza tek fëmijët

Fëmijët zakonisht kërkojnë më pak teste sesa të rriturit, por ka raste kur fëmijët kanë nevojë për teste laboratorike dhe një ndihme për t’i kaluar ato në procedurë. Një i rritur i kujdesshëm mund të ndihmojë fëmijën të përballojë çdo dhimbje fizike ose shqetësim, si dhe çdo frikë, ankth ose reagim emocional që mund të ndodhë ndërsa mblidhet mostra

marrja e analizave tek femijet

Përgatitni Fëmijën – Shpjegoni me qetësi se si do të mblidhet mostra dhe pse, duke i dhënë fëmijës kohë që të përshtatet me idenë para se dikush të prekë trupin e tij / saj.

Për shkak se venat e fëmijëve janë më të vogla dhe sasia e gjakut të tërhequr duhet të monitorohet me kujdes, pacientët trajtohen me kujdes të veçantë gjatë marrjes së gjakut. Ju dhe fëmija juaj do të bashkoheni në dhomën e ekzaminimit nga infermierja ose tekniku i laboratorit. Fëmija juaj do të ulet në një karrige të rehatshme që siguron një mbështetëse për të mbështetur ndërsa bëhet marrja e gjakut. Fëmija juaj gjithashtu mund të ulet në prehrin tuaj.

Për marrjen e gjakut nga gishti i fëmijës, laborantja do të përdorë një pambuk për të larë majën e gishtit të fëmijës tuaj. Laborantja do të mbajë gishtin e fëmijës tuaj dhe do të shpuaj majën e gishtit një herë për të marrë një mosteër gjaku, pasi një sasi e vogël e gjakut është e mjaftueshme për analiza.

Kontakti

Lokacioni

Gjakovë – Kosovë

Adresa “Mic Sokoli”

(100m afër spital rajonal 

“Isa Grezda”)

Klinika: 

+383 44 216-020 / +383 48 216-020

Laboratori: 

+383 43 90 65 85 /+383 44 90 65 85

Email: info@europeanclinic-ks.com​

Orari i punës

Monday – Sunday 24h